Ordu’da İlküvez Çöp Tesisi’ne İtirazlara Rağmen Verilen Geçici Lisans İptal Edildi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yıllardır çevreye verdiği zararlar sebebiyle bölge halkının tepkilerine rağmen kapatılmayan ve zaman zaman lisansı güncellenen İlküvez Çöp Tesisi hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Ordu İdare Mahkemesi, daha önce açılan davaların ardından tesise verilen geçici belgeye ilişkin dikkat çeken bir karar verdi. İşte detaylar…

11.02.2025
Ordu’da İlküvez Çöp Tesisi’ne İtirazlara Rağmen Verilen Geçici Lisans İptal Edildi!

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde kurulan Ordu Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisinin kapatılmasına yönelik bölge halkının açtığı davada süreç devam ediyor. Ordu İdare Mahkemesinin takip ettiği davada bir karar daha çıktı. Davalılardan Dursun Çamyar isimli vatandaş, avukatı aracılığı ile katıldığı davadan çıkan sonucu paylaştı.

Çamyar, “Dün olduğu gibi bugünde çöp mücadelemiz devam ediyor. Çöp tesisinin lisans iptali oybirliği ile karar verilmiştir Halkımıza duyurulur. Doğamız için herkesi bu konuda hassas olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Geçici Faaliyet Belgesi’ne, dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulması kararı

Önceki senelerde yine bölge halkı tarafından yapılan itirazlarda da yürütmenin durdurulması kararı verilmiş ancak tesis için geçici lisans alınmıştı. 6 Şubat 2025 tarihli karar ile de “Geçici Faaliyet Lisansının İptaline” yönelik yürütmenin durdurulması şeklinde karar verildiği öğrenildi.

Önceki senelerde vatandaşlar tarafından yapılan itiraz neticesinde mahkeme, çöp tesisinde eksiklerini giderilmesi kartı koymuştu. Gelinen noktada eksikliklerin giderilmediğine dair yeni bir itiraz yapıldı ve verilen geçici lisansın iptaline gidildi.

Tabi, davanın diğer tarafı olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ordu Valiliği’nin, öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin de bu karara itiraz etmesi, belki de yeni bir lisans çıkarabileceği düşüncesi de akıllarda soru işareti bırakıyor.

Dursun Çamyar, davadaki sürece ilişkin kararı da sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Bölge halkı bundan sonraki süreçte de çöp tesisinin kaldırılmasına yönelik itirazlarını sürdürecek ve davayı yakından takip edecek. Öte yandan Çaybaşı Belediyesi’nin de bu tesisin ıslahı/kaldırılmasına yönelik 4 adet itirazı bulunduğu biliniyor. Belediye Başkanı Mesut Karayiğit de halkın talepleri ve ilçenin huzuru için gerekli gayreti gösteriyor. Kamuoyu gelişmeleri yakından takip ediyor.

Öte yandan çöp kamyonlarının halen bölgeye sefer düzenlediği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.